Bedazzled

August 24th, 2008 – 9:46 am
Tagged as: 2000, Collection

Това съм си го мислил много пъти. На всичко отгоре ежедневно по една или друга причина си повтарям, че не си продавам душата. Ако ви разкажа откъде идва цялата тая глупава сентенция… направо ще затворите браузъра и ще завъртите хот лайнът на 4-ти километър. Познайте какво? Не ме искат там, ахахахахха! Опитвал съм повярвайте ми, оказа се че се разминавам от дефинициите в книгите им. Съжалявам чичковци с бели престилки и замислен поглед над рамките на очилата. И вие не ме искате (щото ще ви създам много работа), а и аз не ви искам. Гадната бяла ризка с дълги ръкави не е забавление. Едно измъкване на рамото и воала - ХУДИНИ! После ще ме гоните и с шокови палки малко строяване в ред - не благорадя, никога не съм обичал насилието. Освен всичкия този секс, сексапил, наркотици, алкохол, оръжия, кръв и сперма, които се изливат от екрана всеки път щом чуеш звук и картина от нечий ефир - било то на новинарска емисия или филмова продукция от… ГОЛЕМИТЕ!
Та за дявола. Като се има предвид фамилията ми, явно от сега знам че при мен няма да дойде, за да ми купува душата… или точно при мен ще дойде, пфу! Дайте някакво предложение, моля, щото ще почна да хвърлям зарчетата. ОК, безсилни сте или не ви пука за елфската натура - устройва ме. Тогава стойте така, четете и попивайте гениалността ми:
- първи вариант: дявола идва да ме изкушава. Не съм чак толкова грозен като Брендън Фрейзър, но Елизабет Хърли винаги ме е възбуждала. Особено след класните чупки и дрешки в Bedazzled (мързи ме да се сещам как беше на български, а и знам че беше преведен “по смисъл”). За английския й акцент няма да коментирам, пак е секси, последните 9 месеца имам слабост към Острова.

Предлага ми едно друго, за да ми гепи душата (тя си знае защо й трябва). Пак някаква статистика ще да е, то кое ли не се върти около числата (колкото и някои силно да отричат това). Аз обаче съм привлечен както от нея, така и от изкушението да ми е готино и да ми изпълняват лудите желания. Дали да не я побъркам като започна да си пожелавам нематериални неща?! Мнеее… май е рано за това, прекалено бързо ще й счупя защитния механизъм. Добре, глупав съм, алчен съм и решавам да си запаля задника и да я доставя удоволствие. Един вид ще я блъфна, колкото да се разгорещи и тя. Като контролира положението, ще се чувства по-добре. Затова го прави, за да чувства надмощието си над моята грешна душа.
- втори вариант: не идва да ме изкушава. Аз сам изпробвам доколко мога да го ядосам. Нещо като кандидат-студентски изпит по дяволуване, за да те приемат в Хел Юнивърсъти. Екзорсизма не го владея (освен оная глупост със свещите и разпятието и плътта, блях… гадно ми стана, май е от бирата - затова не пий бира в 9 сутринта), но пък съм изкушен от простотията около вечния огън. Ще ми е жежко така ли? Ако говорим за душата и това къде отива тя без тялото, не е ли малко в разрез с усещанията цялата тази мисъл?! Не е ли мозъкът този, който улавя импулсите и ги превръща в усещания? Или имагинерността на душата всъщност чувства вместо нас?

Не че се дразня на такива разминавания, ама ми е интересно. Малко като… произлезли сме от маймуната, а може би от нечие ребро. Това хубаво, но подобно на Джоди Фостър в Контакт, мога ли да запитам: “Откъде са се появили жените на Каин и Авел”.
Дискутирайки този въпрос, Дявола може и да се отегчи. А аз не желая да го потискам така. Грижа се за чувствата му, нали си падам алтруист.
Като финал - Харолд Реймъс пак цикли важни въпроси в комедийна форма, евала му за което. Редом с дивотиите, които създава от време на време, се пропуква мисълта му в такива ленти като Bedazzled. В добрия смисъл де, да не си помислите, че съм прекалено критичен. И не, не харесвам абсолютно всичко! Пърх, пърх, прекрасно трансформирала се ларво!

3 Comments

 1. Светла says:

  Мисля, че жените не познават Кайн и Авел.
  Изобщо появявали ли са се?

  Comment made on August 24, 2008 @ 2:15 pm

 2. Светла says:

  Стига с тия въпроси,
  че ще заговорим на кръвосмесителни теми.
  То ако нещата си бяха чисти като сълза,
  в рамка щяха да ги изтипосат,
  не само в Библията с недомлъвки. Притчи тип: “сещай се снахо!” :)

  Как от къде?
  Там от кдето и Кайн се е взел - все ми се струва, че има нещо общо с майка му :)
  Казах, не пипай табутата.
  Фройд е решил да каже някоклко думи по въпроса и вече почти два века, не спират да смущават човека в гроба.
  То не бе одумван този едипов комплекс, не бе чудо!

  Хубавата Елена и хабер си нямала, че ще я използват за парлама,
  та да могат да си оправдаят с “хубостта” й,
  нуждата да се потрепят и поступат.
  Мъжка работа!
  Не си признаят честно в очите :
  “Ей,
  ще те смачкам копеле,
  щото хич не ме кефи да се разхождаш на полянката ми като удома си.
  И чакай, ей сега да ти покажа, кой е шефа!”,
  ами измислят интриги, за да може друг да им решава проблемите с вината.
  При такива обстоятелства все ще се изнамери “Виновната Елена”.

  :)

  А по въпроса за зеленчуците, питай Бай Гугъл, не се прави, че се сещаш :)

  Comment made on August 26, 2008 @ 7:32 pm

 3. Светла says:

  Можеш да преместиш библейските тълкования тук, за да изчистиш името на Белмондо.
  Недовиждам,
  и обърквам филмите :)
  Дет се вика, сега като се появи ревюто
  и не мога да го коментирам,
  щото съм си гръмнала патроните.
  Извинете Елфе,
  от ЕГН ето е,
  на тая възраст ми е простено -
  старческо оглупяване :)

  Comment made on August 26, 2008 @ 7:47 pm

» RSS feed for comments on this post.


Sorry, the comment form is closed at this time.