Big Stan

August 24th, 2008 – 6:43 pm
Tagged as: 2007, Collection

Ще бъда кратък, обещавам! От известно време засичам реклами в кината, трейлъри по сайтове, препоръки от приятели за новото филмче на Роб Шнайдер. Казва се Големия Стан (Big Stan). Само дето нещо не ме привличаше. Подобно на моята антипатия (в началото) към новия Адам Сандлър, не исках да гледам и филма за Стан. Но то не бяха хвалби, то не бяха сравнения, сърце не ми даде да си прежаля 90 минутки, за да го проверя.
И какво стана? Нищо особено. На два пъти го гледах, тъй като уикенда ми беше срязан от една съдба. За този интересен фейс ту фейс мийтинг, няма да говоря тук. Едва ли някога ще ви разкажа… затова се връщам към лентата на Шнайдер. Сипматяга е, винаги ми е бил забавен. Спомням си го и едно време, рамо до рамо с “I Am The Law” - Съдия Дред. Ориентирал се към небрежните комедийки, Шнайдер издава през 1-2 години сравнително сносни за гледане филмчета.
Тук обаче не мога да кажа, че имаше нещо свръхестествено, което да ме ухили до уши. Нямаше гръмовен култов смях от моя страна. Един вид, Зоан и Стан на едно дередже. Безспорно има дреболийки, за които да се захванеш, евала положили са труд, но… не бих го гледал пак, освен при специални обстоятелства.
Забавен ми беше г-н Кунг-Фу - Дейвид Карадайн. Един от най-колоритните образи в историята, като следва плътно мощта на спокойния вид на Шнайдер. Двамката като дуо ученик-учител си бяха екстра. Малко множко ми дойде разнежеността на затворниците, но и това се преглъща.
Историята на мошеник предприемач, който попада в затвора. Притеснен от факта, че ще бъде анално насилен, прекарва шестте месеца отлагане на присъдата, за да се научи на бойни изкуства, с които после да си пази задника зад решетките. Това е накратко. Иначе пак - мурафети за приятелството, разбирателтството, анти-расизма, либералността по отношение на хомосексуалността и… нека всички бъдем малко по-добри. Големия Стан…

2 Comments

 1. Nikka says:

  Почнах да си мисля, че Роб почна да му изчезва музата и да прави някакви скучноватички филми…
  Този беше направо безличен, не бих казала, че мога да запомня някакъв интересен или смешен момент…

  Comment made on August 30, 2008 @ 7:57 pm

 2. Le_Grand_Elf says:

  Отивай да гледаш WALL-E :)))
  Има го вече в кината, остави го Големия Стан :P

  Comment made on August 30, 2008 @ 8:20 pm

» RSS feed for comments on this post.


Sorry, the comment form is closed at this time.