Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

August 28th, 2008 – 8:15 am
Tagged as: 2008, Collection

Четири истински години по-късно и няколко Харолд-и-Кумар часа след края на първия филм, Джон Чо и Кал Пен се пренасят в действието на Харолд и Кумар бягат от Гуантанамо бей. За да разберете за какво говоря първо се гледа първата част, онази за Белия замък и бургерите. Много от героите се появиха там за сефте. Тук се дублират, че даже и радват.
Повечето връзки ще ви се изгубят и ще направят филма лош, ако не сте видяли предишните изяви на тия двамката.
Накратко: Харолд и Кумар решават да отидат в Амстердам, където е Мария, потенциалното гадже на Харолд. На самолета обаче, Кумар пали един бонг, при което манията около терористичните заплахи ги “превръща” в терористи. Двамката са заловени и пратени в Гуантанамо бей да ядат cockmeat бургер (не питайте какво е това) от Големия Боб. Кофти тръпка!
Сещате се обаче, че няма да се задържат там за дълго. Съдбата им е отредила по-маниашко приключение от първото, така че напред - бягат от затвора и се озовават в Маями. Оттам започват истинските глупости и дивотии, които се предполага че ще ни разсмеят.

Този гологлав тип, който виждате е агента по петите им. Героя на Роб Корди, който смъкна цялата тази обща оценка на филма. Значи то бива бива расизъм, ама тоя прекали. Няма арабин, азиатец, европеец, антарктидец… нищо! Касапин, всъщност той не уважаваше нищо и никого, обаче се забавляваше на саундтрака на Топ Гън.
Хареса ми появата на Дейвид Кръмхолц и Еди Кей Томас (еврейските приятелчета на Харолд и Кумар, още от първата част). Тази сцена с монетите ме разсмя най-много (имаше още 1-2 в целия филм, които наистина си заслужаваха).
Но всичко това не беше достатъчно. Както казах, много дебилски заядки с цялата тая терорист политика. Пародиране на Джордж Буш, на цялото антиамериканско и анти-не-американско държане от страна на всички. Абе, слаба работа. Не може да мешат темите по такъв начин според мен, изпростяват. Чак да ти се прииска да правят някакви пикливо-сранливи неща, само и само да не пипат теми, с които ебаване не трябва.

Но както и да е, важното е че Нийл Патрик Харис пак се появи. Жалко че Бевърли Д’Анжело го гръмна. А друго друго… да ви кажа. Хм, и двете части не са нищо особено. Има тук там моменти, но за супер смях - не мисля. Изтъкнах основния проблем на тази част, която понижи толкова оценката й. А нямаше достатъчно мощни комедийни моменти или интелигентен хумор, които да компенсират.
Прогреса на героите е минимален, малко на детски теми обръщат внимание, но пък… от друга страна кефят. За Джон Чо, тия две роли са доста по-добри от пикливата му поява в Американски пай 2. За Кал Пен, готин е тука, само че във Ван Уайлдър просто кърти миФки, няма как - жесток е там!
Сами преценете - простее ли ви се или желаете да отделите част от малкото ви свободно време на нещо доста по-стойностно.

2 Comments

 1. Xoce says:

  Отличная статья, спасибо!

  Comment made on September 1, 2008 @ 7:36 pm

 2. Le_Grand_Elf says:

  Много мерси, пич :))))
  Чети, чети нататък ;)

  Comment made on September 1, 2008 @ 8:05 pm

» RSS feed for comments on this post.


Sorry, the comment form is closed at this time.