Where in the World Is Osama Bin Laden?

September 1st, 2008 – 9:44 pm
Tagged as: 2008, Collection

Преди няколко месеца ви разказах за Super Size Me. Същият тип, Морган Спърлок, е направил ново филмче. Този път и да е искал, не е могъл да се дръпне от най-вълнуващата щатите тема - глобалния тероризъм. В частност - световен враг номер 1 - Осама Бин Ладен. Мда, колко ли неща не се изприказваха по адрес на тоя тип. Има ли го, няма ли го, жив ли е, умрял ли е, къде точно се намира, защо все още никой не го е изпял. Сигурни ли сме, че не е актьор на Бродуей или в частния спектакъл на овалния кабинет.
не знаем, ще вярваме на това, което ни подават от запада. Смееш ли да кажеш нещо друго? Не вярвам да има кой да ти повярва.
Та, Морган е нарекъл новия си филм “Къде в света се намира Осама Бин Ладен?” (Where in the World Is Osama Bin Laden?). Хайде де? Пича си прави експеримент, тръгва да го търси. Води се по няколко източника относно това, къде евентуално живурка терориста в този момент. Морган минава през разни изследвания, ваксини, тренировки, спира да се бръсне, за да замяза на не толкова голям чужденец, като почне обиколката си из арабските страни.
Яхва камилата и прекосява много мили (айде, в мили ще се водим, нали за филм от САЩ говоря). Среща какви ли не хора - но съдействие никакво. Напечено му се вижда разходката из горещите конфликтни зони. На зрителя му е интересно да види кой как живее в другия край на света. Маниери, ежедневие, познание, агресия, морал и такива неща.
След като на няколко пъти едва не се разплакваме от обикновеното и ултра нормално живуркане на всички тези… “терористи”, Морган решава да спре. Честно казано и той не знае на къде да продължи. Паралелно с тази гонка на дух, се ражда и неговото бейби. Точно така. Жена му в последните седмици от бременността си, а той скита в ония ми ти смъртоносни държави. Луд човек - отдаден на кариерата си?
Сантиментален завършек и… нищо наникъде. Разбирате, че няма да намери Осама Бин Ладен. Ще се докоснете до една интересна доза сатира и критика, но… която за пореден път нищо няма да промени. Както и да е, по мое мнение, експериментите с МакДоналдс ми бяха по-интересни. Но и тази твобна на Спърлок не е лоша, може да й отделите малко време, когато не ви се отделя такова за нищо друго, нали?!

1 Comment

  1. Парфюми says:

    Страхотно е. Благодаря ти, че ми представи този филм
    Ще се гледа!

    Успехи!

    Comment made on May 7, 2010 @ 9:47 pm

» RSS feed for comments on this post.


Sorry, the comment form is closed at this time.