Bachelor Party

January 2nd, 2008 – 9:32 pm
Tagged as: 1984, Collection

Назад към 80-те, на миналия век. И то година, преди да се родя аз (може би лятото, в което са ме планували, правили… и т.н.), 1984. Защо с такъв рязък тон започвам ли?! Ами тематиката на филма си е рязка, крещяща, дива, луда, забавна, смешна, култова… потресаваща :) Комедия, и то каква! Една от ранните роли на бележития актьор Том Ханкс. Не е сериозна както сме свикнали да го гледаме, ами… типична за тогавашните му години. Напоследък всичките тийн комедии, откровено не струват. Или прекаляват с цинизмите и грубите шеги или… или, няма друго! Това е!
Докато Bachelor Party (Ергенско парти) е нещо по-различно. В стила на 80-те, с големите рошави прически, със странната (за настоящето ни) мода, с ужасната си музика (е няма как, това диско ли е, даже не е диско… абе някво електронно, дето тепърва прохожда, ужас!), но с добър сценарий, с много красиви жени, с много цици, и с много загорели простаци, готови да се изложат пред камерата, в името на сценария, в името на добрата комедия и забавлението на зрителя.

Героя на Том Ханкс, Рик, ще се жени. Решил се е, въпреки детската си натура, и всякакви прояви на зрялост, решил се… някак си! Шофьор на училищен автобус (къде ли не ходиха с тоя автобус, за какво ли не го ползваха… уникални бяха), на децата от едно католическо училище (ах как сваляше монахинята, такива неприлични предложения, смях още в първите минути…). Знаете Ханкс, забавен е, и когато е сериозен и когато е глуповат. Скица! Та, на прага на съдбовния ден, Рик събира един по един приятелите си (а те образи, кои под кои, цицомани, луди глави… млади хора, в разцвета и глупостта на силите си) и ги води на обяд, където им казва решението си. Едни избухнали и побъркали се, други приемащи, трети мълчащи… в крайна сметка, ще му правят ергенско парти, което трябва да е запомнящо се. И от там се почва още по-голямата бъркотия и забава. Има ужасно много моменти, пред които много от днешните (опити за) комедии бледнеят. Ще ги видите, ще ви заболи стомаха от смях, гаранция. Провиквал съм се по-силно и от него, особено когато бъдещата му тъща… хвана… един сандвич, където беше чепът на Nick The Dick… е там се побърках. А и няколко минути преди това, когато се запознават с въпросния chippendale dancer.
И така… няма да разказвам повече, поровете се и открийте въпросното видео (старичко е, да, ама си струва). И да се хилите както си знаете, няма да съжалявате. А за любителите на киното и феновете на Том Ханкс, потърсете филма Голям (Big), от 1988 година, ролята за която получава първата в кариерата си номинация за Оскар.

No Comments

No comments yet.

» RSS feed for comments on this post.


Sorry, the comment form is closed at this time.